FAT-scan, de Financiële Analyse Tool

jan 8, 2021

Kan uw accountant de financiële jaarlijkse controle als ‘hamerstuk’ wegtikken? Moet u herstel- en opschoonwerk verrichten op ongelegen momenten? De consultants van Hercules kunnen inzage geven in de gesteldheid, de inrichting en het gebruik van uw financiële administratie.

De FAT-scan is een analysetool ontwikkeld door Hercules om inzicht te krijgen in de inrichting en gebruik van de financiële administratie. De FAT-scan controleert op ruim 125 punten waaronder aansluiting Grootboek en sub-administratie crediteuren, Grootboek en BTW, Grootboek en Kostenplaats. Buiten de piekmomenten is het hierdoor gemakkelijker om de vervuiling op te schonen, onbekende functionaliteit inzichtelijk te krijgen, probleemgebieden te isoleren, herstelacties uit te voeren en processen bij te sturen.

Afgelopen maand heeft Woongoed Zeeuws-Vlaanderen de FAT-scan laten uitvoeren door onze consultants Wouter Molenaar en Roy van Hassel. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen gaat komende periode aan de slag met de actiepunten die naar aanleiding van de analyses uit de FAT-scan zijn ontstaan.

Wil jij ook inzicht krijgen in de inrichting van jouw financiële administratie? Wij maken de rapportages beschikbaar, waarna wij de resultanten direct met jou bespreken. Vervolgacties en herstelacties kunnen wij daarna samen met jou bepalen. De FAT-scan is beschikbaar voor Finacc en andere financiële pakketten op aanvraag. Ben jij nieuwsgiering geworden, neem dan contact met ons op!

Meer nieuws: