Wocas: Focus op verhuur, open systeem en data driven intelligence

Wocas is de meest krachtige én flexibele vastgoedverhuur software op de markt. Het best-of-breed systeem biedt woningcorporaties, studentenhuisvesters en vastgoedaanbieders volledige ontzorging in hun primaire dienstverlening.

De flexibiliteit zie je terug in zowel de implementatie van ons vastgoedverhuur software als het gebruik. Wocas kenmerkt zich door het snel en effectief inrichten van processen zoals verhuur, contractbeheer, verhuurmutatie en onderhoud.

Wocas koppelt gemakkelijk en effectief aan andere systemen met haar eigen WocasAPI. Een groot aantal koppelingen zijn al beschikbaar, maar staat jouw koppeling niet in het rijtje? Dan ontwikkelen we die op basis van de wensen en eisen, allemaal in-house. Uiteraard rekening houdend met de beschikbare standaarden. Zo is Wocas het meest geschikte systeem voor de verhuur van vastgoed.

De belangrijkste processen:

  • Prolongeren: Wocas verwerkt grote hoeveelheden data snel en efficiënt in bulkprocessen, zoals de prolongatie. Met één druk op de knop kan een medewerker de prolongatie uitvoeren en monitoren.
  • Huurverhoging: Op basis van zelf in te richten doelgroepen wordt in Wocas de huurverhoging doorgevoerd. Wocas herkent de huurder, deelt deze in naar de doelgroep en berekent de juiste huurwaarde.
  • Servicekosten: De servicekosten worden in Wocas afgerekend. Voor het verdelen van de kosten zijn diverse standaard verdeelmethodes per servicecluster beschikbaar. Hierbij is het ook mogelijk om definitieve afrekeningen terug te draaien.
  • Sociaal incasseren: Op basis van data driven intelligence beheert Wocas de huurachterstanden. De combinatie van doelgroepen en middelen maakt het mogelijk om op een sociale manier te incasseren of uit te zonderen.
  • Onderhoud: Een reparatieverzoek vastleggen en werkbonnen sturen naar de aannemers of interne dienst: in Wocas gaat alles vloeiend efficiënt. Net als het vastleggen van inkoopcontracten, garanties en verzekeringen.

Vastgoedverhuur

Met Wocas heb je een goed overzicht van al het vastgoed voor de verhuur. Wocas laat alle eenheden, complexen en huurders op een glasheldere manier zien. Dit maakt het beheer door de medewerkers een stuk makkelijker. Denk aan informatie opvragen bij het Kadaster tot het beheren van planmatig onderhoud, maar ook het uitvoeren van inspecties. Voor elke opdracht maak je direct taken aan om het project meteen een overzichtelijke start te geven.

Zo voldoet Wocas ook aan de DICO-standaard en leveren wij de DICO-koppeling. DICO is de berichtenstandaard voor elektronische communicatie tussen ketenpartijen, zoals de bouw- en installatiesector. Daarnaast is er een aannemersportaal voor kleinere aannemers beschikbaar. In de aannemersagenda kunnen ze hun beschikbaarheid opgeven.

Door de vloeiende ketenintegratie werken onze klanten makkelijker samen met hun leveranciers en worden kostbare en tijdrovende fouten voorkomen. Bovendien wordt het voor leveranciers makkelijker en aantrekkelijk om hun systemen te koppelen.

WocasAPI

WocasAPI is het koppelplatform van ons vastgoedverhuur software en biedt de basis voor alle koppelingen naar programmatuur van derde partijen. De data geregistreerd in Wocas kan ontsloten worden voor lezen en schrijven, waarbij wederzijdse communicatie mogelijk wordt. Het gebruik van WocasAPI garandeert data integriteit en kwaliteit.

Data driven intelligence

Wocas gebruikt de data van de woningcorporatie of vastgoedverhuurder om processen te ondersteunen, of ze worden zelfs volledig geautomatiseerd. Bij onze nieuwe procesondersteuning wordt data gedreven gewerkt: de werkzaamheden stuwen het proces voort in plaats van het gereedmelden van stappen. Hierdoor wordt het proces slimmer en zelfherstellend wanneer iets fout gaat. Op basis van de kracht van data wordt het werken met Wocas steeds gemakkelijker. Zo is Wocas de vastgoedverhuur oplossing van de toekomst.

Intelligente taakverwerker

Onze taakverwerker bestaat uit meerdere individuele processen. Deze werken samen op basis van intelligentie om taken zo snel en efficiënt mogelijk uit te voeren.